13 Ağustos 2012 Pazartesi

Hamilelik Modası 1


Dolabı açıp bakıyoruz,  belden oturuk elbiseler, daracık pantalonlar, ah yaza giyerim diye aldığınız bluzler, hiç giyilmemiş topuklu ayakkabılar. Hah haayyt unutun bunları cicim, seneye de allah kerim....  Bundan böyle kasap Abbas Efendi'yi aratmayacak koca bir göbeğiniz var,  içinize çekmek yerine salabilir, kaşıya kaşıya salınabilir ve hayatınızda belki de ilk kez göbekli ve biraz da dombili olmaktan hiiiiiç rahatsız olmadan gerine gerine volta atabilirsiniz. Modern şehir kadınının başına hayatında en fazla 2, bilemedin 3 kere gelebilecek bu özel ayrıcalığın da tadını çıkarabilirsiniz.

Tadını çıkaralım da anadan üryan mı gezelim, yoksa vitrinlerde insanı kendinden geçiren moda bize gel gel yaparken, gidip hamile kıyafeti diye dünya pahasına satılan tombik anneannemizin yaşlı desenli, modası geçmiş modelli bluzlarına benzer bol kıyafetler mi giyelim? Hah! zurnanın zırt dediği tam da bu yerde söyleyecek 2-3 çift lafım olması sebebiyle başladım bu yazıya. Özellikle genç ya da ruhu genç olan,  giyimine kuşamına özen göstermeye çalışan ve hamile kalınca girdiği gebe mağazalarından hüzünlenerek çıkan hanımlara tavsiyelerim olacak.


Hamilelikte bile güzel olabilmek adına acil eylem planına geçiyoruz. Gebeliğe uygun kıyafetlere, aksesuarlara, düz tabanlı ama seveceğimiz ayakkabılara yöneliyor,  üşenmeden hala makyaj yapmaya, küpe takmaya, manikürü pedikürü belki de eskisinden de fazla yaptırmaya, ilk 3 ay geçer geçmez etraf ne derse desin eskisi gibi saçımızı organik boyalar ile boyatmaya devam ediyoruz. Lakin uzman doktorlar saç boyalarının zararının kanıtlanmadığını ve organik boyalarla ilk 3 aydan sonra boyatılabileceğini söylüyor. Ayrıca dünyada ne kadar ünlü isim varsa hepsinin saçları boyalı, hamile kaldıklarında dibi çıkmış kafayla gezeni de görmedik değil mi? Nitekim hamilelik şişko, halsiz, hareketsiz, göbekli, bakımsız ve salmış olmak demek değildir. Alıştığımızdan farklı taktikler kullanarak başka bir şekilde başka bir giyim kuşam tarzında güzel ve belki sevimli olmaktır. Yani bildiğimiz bazı şeyleri gebelik koşullarına uygun biçimde baştan keşfetmenin vaktidir. Bunun için de oturdum kafası karışan hamileler için hamilelik modası klavuzu hazırlamaya karar verdim.

1. Hamile Kıyafeti Satan Mağazalar:

Piyasada ve internette biraz araştırdığınızda  hamile kıyafeti satan bir dolu mağaza olduğunu görebilirsiniz. Ben pek çoğunu dolaşmış ve fikir edinmiş biri olarak söyleyebilirim ki fiyatları hepi topu 5-6 ay giyeceğiniz kıyafet için fazlaca pahalı. Tüm bu mağazaların fiyatları da hangi semtte ve hangi modelde olursa olsun çok yakın, çeşitleri de sınırlı, güncel modayla uyumları neredeyse hiç yok. Neden bilinmez, askılarında asılı duran şort da, etek de, elbise de, pantalon da tek fiyat, ben gezerken min. 89 TL. idi. Penye kalitesi kötü, sıradan atletler bile sırf göbek bölgesi büzgülü lastikli diye min. 59 TL. Tarz olsalar, azıcık kendimizi de güzel ve modaya uygun hissettirseler başım üstüne, canım yanmaz.  Ayrıca neredeyse bütün butiklerde nasıl olsa çaresiz  müşterisiniz, almaya mecbursunuz mantığı ile ilgi eksikliği yüksek oranda. Hadi ilgilendiler, bu kez de denediğiniz kıyafetleri almanız beklenmekte, beğenmemeniz sanki çok harika modelleri varmış gibi şaşkınlık yaratmakta. Sanki oraya giderken geçtiğiniz o dev vitrinlerdeki sezonun cicili bicili kıyafetlerini görmemiş canınız öyle güzel renkli şeyler almak istememiş gibi, nenemin mintanı kılıklı kıyafetlerini beğenmemenize şaşırmaları da moralinizi iyice bozabilmekte. Yani bu tür butiklere alışveriş alıştığımızın aksine biraz tatsız.

Bu uzuun uyarımın ardından söylemek isterim ki mecburen sadece bu tür hamile mağazalarından temin edilebilecek ve önerdiğim kıyafetler şöyle:

Kot pantalon: Bahar ve kış ayları için en azından bir tane gerekli ve kullanışlı. Bol paça, dar paça çeşitleri ve renkleri mevcut.
Kot etek: Mini ya da diz boyu giymeyi sevenler için yaz ve kış gerekli. Hem 4 mevsimlik, hem de farklı üstlerle kombinlenerek çeşitleme yapmanızı sağlıyor. Siyah ve kot mavisi tonlarımevcut.
Gömlek: İş yerinde gömlek giyen, giymesi gereken biri değilseniz bence gerekli değil.
Şort: Yaz ayları için sevenler alabilir. Ancak bacakları açıkta bırakmasına rağmen tüm hamile kıyafetlerindeki gibi bel bölgesinde göbek örten ve sıcakta bayıltan kuşak sebebi tavsiye etmem.

Öneri mağazalar:
LİVAA
GEBE
Ebru Maternity

2. Kullanışlı Modeller:

Hamilelik sonrası bir daha giyilemeyecek modellerden ziyade kullanışlı güncel giyime ve modellere yönelmenizi öneririm. Hamileyim diye hamile mağazalarına gitmeden önce normal mağazaları gezerek kendinize uygun kıyafetler bulabilirsiniz. Şunu da söylemek isterim ki pantalon ve etek gibi parçalar hariç, hamilelikte giyebileceğiniz elbise, bluz, t-short, tunik tarzında her çeşit giyimi normal mağazalarda bulabilirsiniz. Hem modaya uyar hem daha az para harcarsınız.

İşin sırrı göbeğinizi saklamaya çalışmamak. Saklamadıkça daha şık görünür ve normal kıyafetleri daha rahat kullanabilirsiniz.
  • Sezonun da modası kalçalara kadar inen geniş casual bluzlar, hamilelikte kemersiz ya da göğüs altından takılan sevimli bir kemer ile kullanılırken, hamilelik bitiminde belden kalın bir kemer ile yine kullanışlı hale getirilebilir. Bu tür bluzları piyasadaki her mağazada bulabilirsiniz. (zara, cotton, mango... vs.) 
  • Pek çok mağazada bulunabilen robadan elbiseler. Large ve medium bedenler hamilelik için genelde uygun. (tercihim mudo outlet, fiyatlar 29-39 TL.)
  • Esnemeye müsait kumaşlı, beli kısa olmayan biraz da büyük beden basic t-short'ler. (boyner, semt pazarı)
  • Bol ya da salaş modelli safari gömlekler, hamilelikte de normal hayatta da kullanışlı ve rahat. (mudo, zara, mango)
  • Belden lastikli uzun etekler. (pek çok butik, marka mağaza ve hint kıyafetleri satılan yerler)
  • Belden geniş penye lastikli kumaş pantalonlar. (oxxo ve mango outlet)
  • Esnek yumuşak penye elbiseler, küçük gibi görünse de karnınız büyüdükçe kıyafet bedeninizin şeklini alır, rahat edersiniz.( pek çok butik, semt pazarı)
  • Tunik altına giymek için tayt, belini önden göbeğinizin altında bırakırak eski taytlarınızı hamilelikte de rahatça kullanabilirsiniz.
  • İnce dokulu hırkalarınızı önden kapatmayıp ki zaten kapanmaz, göbek üstünden (göğüs altından) ince bir kemer ile bluz üstlerinde şık kombinasyonlar ile kullanabilirsiniz.





2 yorum:

  1. Merhaba Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    Yeni başlamışsınız ama çok güzel olmuş
    Sizide benim kine beklerim:))
    http://komirra.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim, henüz çok yeni ama giderek gelişeceğinden emin olabilirsiniz...:)

    YanıtlaSil