18 Eylül 2012 Salı

Patik Kütüphanesi: Annelere Kitaplar 2


Eyyy patik örenler ve çoktan patikliler duyduk duymadık demeyin:  yeni bir kitap dizisi keşfettim,  çok beğendim, hemen tavsiye edeyim.  Son derece detaylı herkesin işine yarayabilecek bilgileri barındıran ve merak edilen sorular üzerinden açıklayıcı cevaplar ile bilgilendirici kitap serisi Epsilon yayınlarından çıkmış.

Tek tek inceleyelim:



BEBEĞİNİZİ BEKLERKEN SİZİ NELER BEKLER?
Arlene Eisenberg, Heidi E. Murkoff, Sandee E. Hathaway

Ben artık hamileliğimin son haftalarında olduğumdan almadım ama inceledim, başarılı buldum, tavsiye ederim.








BEBEĞİNİZİN İLK YILINDA SİZİ NELER BEKLER?
Arlene Eisenberg, Heidi E. Murkoff, Sandee E. Hathaway

Doğumdan itibaren ilk bir yıl boyunca, bebeğinizin gelişimi ve sizin karşılaşabileceğiniz sorunlar, kafanıza takılan sorular ay ay, aşama aşama ele alınmış. Bu kitabı aldım ve neredeyse her cümlesinin altını çizmem gerekti. Her cümlesi ile aydınlatıcı, tam bir el kitabı niteliğinde. Patikli bir evin rafında olması gereken bir kitap.




ÇOCUĞUNUZ BÜYÜRKEN SİZİ NELER BELER?
Arlene Eisenberg, Heidi E. Murkoff, Sandee E. Hathaway

İnceleme fırsatı bulamamış olsam da serinin tüm kitaplarının bilgilendirme konusundaki doyuruculuğunun bu kitaba da yansıdığına eminim. İlk yılın sonunda almayı düşünüyorum. Bence inceleyiniz.





neden kitap tanıtımı?

Bir tanıdığım fazla kitap okuma, kitaba göre çocuk mu büyütülür dedi... Elbette kitaba göre büyütülmez kitap fikir yürütmemize yardımcı olur, boş bakan gözlerimizi daha anlamlı  bir ışıkla doldurur. Ve bilim her yerde güvenebileceğimiz tek egosuz yol göstericidir.

Artık anlaşıldı ki genetik aktarımlar hayatımızı bir yere kadar etkiliyor. Aslında bugün bizi biz yapan, yeteneklerimizi, zihnimizi hatta karakterimizi yaratan şu anda hatırlamadığımız ama bilinç altımıza işlemiş özellikle önce 3, sonra 7 yaşına kadar bize kazandırılanlar imiş de haberimiz yokmuş. Hepimiz yeterli destek ile herşeyi yapabilirdik.  "Ayy aynı anasının kopyası hiç resim yeteneği yok" demeyin, biraz ilgisi varsa eğer eline kalem kağıt verseydiniz ve ilgisini sıcak tutsaydınız belki de ressam olurdu. Bu örnekten sonra diyeceğim şudur ki bebek ve çocuk ile ilgili kendinizi başıboş çayırlara salmayın. Elbette  aklınıza takılanı büyüklere sorun ve bilgilerinden faydalanın ama çocuk sizin çocuğunuz iyisi kötüsü ile yarını sizin elinizde ve olumlu şeylerden herkes kendine bir pay çıkarsa bile, doğacak olumsuzluklardan sadece ve sadece siz sorumlu tutulacaksınız. Bu sorumluluk ile güncel bilimsel cevapları da bulmaya meraklı olun, muhakkak araştırın, kendinizi bilgi ile donatın ki güçlü olun. Dönem bizim çocukluğumuzdaki gibi "öyle ya da böyle bir şekilde büyümek", "her şeyden genleri sorumlu tutmak" çağı değil, akıl çağı. Psikolojisi en iyi, en girişken, bağımsız ve güven dolu insanlar anlaşıldı ki küçükken en mutlu ve doğru ilgi ile yetişmiş çocuklar. Bu yolda en güvenli yöntemleri bol bol okuyarak ve okuduklarınızı kıyaslayarak ve eşsiz çocuğunuza uygun eşsiz yöntemi bu ışık altında yine kendiniz bularak çıkaracaksınız.

İşte bu yüzden, sevgili patikliler kitap tanıtmaya devam edeceğim.

Sevgiler... ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder