6 Ağustos 2012 Pazartesi

google bana çare bul!


Ne kadar da modern ne kadar da bilgi toplumuyuz, burnumuzda sivilce çıksa google'a koşup aman doktor derdime çare diyen bir nesil olduk.

Hele bebek yoldaysa, google'a sora sora kadın doğumcu bile oluruz.  Ne harika ki internette gebelik konusunda da hazırlanış binlerce site mevcut fakat ne kötü ki hangisi işimize yarar hangisi güvenilir bilmek anlamak da ayrı bir mesai. Bu noktada belirtmek isterim ki interneti sadece acil merak giderici ya da belki bu işin eğlenceli tarafı olarak kullanmak ve ne olursa olsun gebelik boyunca kendi doktorumuza güvenip, her türlü sorunu ve soruyu onunla paylaşmak ve cevaplarını internetteki her cevaptan üstün tutup güvenmek gerek, aman diyim dertsiz başa dert açmayın. Doktorunuza güvenmiyorsanız da çareyi internette aramak yerine en kısa zamanda başka bir doktor bulunuz.

Benim bu süreç boyunca biraz eğlence biraz kendime güven için araştırma yapmaya çok vaktim oldu, web seçeneklerini de okuya okuya epeyce azalttım.

Buyrunuz bence en anlaşılır ve açıklayıcı, ayrıca güvenilir gebelik siteleri:

gebelik.org : Site bir doktorun olduğu için bilgiler de güvenilir ve tatmin edici, hatta gebelik boyunca en çok danıştığım internet adresi olduğunu da itiraf etmeliyim. Tek olumsuz yanı bol google reklamlı bu sitenin arama yapmak için kolay bir görünümü olmaması. Bu sorunu aramaları google ana sayfa üzerinden yapıp gebelik.org kaynaklı olanları okuyarak çözdüm.

uzunçorap : genç, dinamik, aydınlık bol yazarlı ve uzmanlı bir site. Makaleden makaleye atlayıp eğlenmek ve bilgilenmek mümkün.

webanne: Pek çok bilgiye kolay ulaşılabilen kullanışlı bir diğer site. Bebek bakımı ve kadın sağlığı konularını da içeriyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder